24 de novembre del 2009
Educació i vida quotidiana
El llibre que hem llegit per seminari, "Educació i vida quotidiana", de l’autora Eulalia Bosch, està compost per 28 assajos, en els quals s’expliquen histories reals amb una reflexió personal al final de cada un d’ells. Les histories son breus i viscudes per l’autora o coneguts d’ella mateixa, i els protagonistes son infants i adolescents. Tots els fets que apareixen en el llibre, es podrien donar en la nostra vida quotidiana com indica el títol.
L’autora pretèn ensenyar als lectors, les diferents formes d’educar a un infant o adolescent que hi han i qui està involucrat en aquest procès d’aprenentatge i sobretot, de quina manera ho fa (ja sigui per part de la familia o escola).
Personalment, m'ha resultat un llibre molt interessant, i segur que en puc treure profit de les experiències que he llegit. I com diu l'autora, és ben cert, que l'educació ès recíproca.
“Si quieres aprender, enseña” Cicerón
Windows Movie Maker
Bona tarda!
A continuació us presento el meu video casolà amb imatges i so. Amb els coneixements adquirits fins ara a la classe de TIC, de l'Audacity i la publicació d'arxius multimedia, he fet un video on he gravat un poema de la tardor, amb música de fons i imatges relacionades amb el text. Per fer el video cal utilitzar el programa Windows Movie Maker.
- El primer pas és importar les imatges i l'audio o música que vols fer sonar de fons i arrosegar-les a la part de sota. Per fer el video més interessant, cal donar-li efectes clikant a "Ver efecto video" i arrosegar els efectes escollits tambè a la part de sota.Tenim tota una galeria d'efectes que podem aplicar a les nostres fotos.
- Tambè podem fer més agradable el pas d'una fotografía a una altra amb les transicions, tambè amb efectes. Clik a "Ver transiciones videos"
- Per col·locar la música caldrà mostrar totes les col·leccions i arrossegar-la tambè a la part inferior d'audio. (Clikant a sobre amb el botó dret trobarem opcions tambè per editar)
- Per guardar el projecte, caldra clikar a " Guardar proyecto como" amb format MSWMM.
Si ja em acabat la presentació i el volem donar per finalitzat, clikarem a "Guardar en el equipo" i "Siguiente"
Espero que els meus pasos hagin sigut útils.
Fins la pròxima!
11 de novembre del 2009
Noticia el país
Los profesores conocen las nuevas tecnologías pero no saben aplicarlas en la escuela
El proyecto Escuela 2.0 que prepara el Gobierno y que prevé digitalizar las aulas de los alumnos a partir de 5º de Primaria está dando mucho que hablar, sobre todo por la incertidumbre de si este año habrá ordenadores para todos los niños de 5º, como prometió el Gobierno. Parece difícil, pero no es esto lo que más preocupa a los profesores, los encargados de dar forma a este proyecto. Ellos tienen otra petición: formación. La semana pasada, la Asociación Nacional de Editores de Libros y Material de Enseñanza (ANELE) realizó unas jornadas para valorar los impactos de la digitalización de las aulas.
Una de las conclusiones fue que la formación adecuada de los profesores es condición indispensable para la evolución del plan, que por supuesto debe ir acompañada de equipamientos y acceso a la Red. Antonio Pérez Sanz, director del Instituto Tecnológico Educativo (ITE), dependiente del Ministerio de Educación, afirmó que, pese a que el 60% de los profesores usan las Tecnologías de la Información y la Comunicación (TIC) en sus clases, uno de cada tres reconoce que no sabe usarlas desde una perspectiva docente.
Pérez defendió la existencia de cursos de formación: "Alrededor de 14.000 se han apuntado a las últimas ofertas". Eduardo Picón, miembro del grupo de psicología de la Universidad de Santiago de Compostela, afirmó que las demandas del profesorado, según un estudio realizado para ANELE y presentado en mayo pasado, no van hacia la realización de cursos sino hacia un cambio de enfoque. "Percibimos de los profesores sienten que los cambios se hacen a espaldas de ellos, que son quienes más los sufren", dijo Picón.
Carles Sigalés, de la Universidad Oberta de Cataluña (UOC), también resaltó la incapacitación de los docentes (el 58% usa las TIC ocasionalmente o nunca) para realizar actividades escolares específicamente diseñadas para las nuevas tecnologías y para encargar este tipo de trabajos a los alumnos. Por ejemplo, los alumnos usan las TIC para buscar información con la que hacer sus trabajos de clase, y los profesores se apoyan en Internet para buscar información para su exposición; pero aún estamos lejos de la creación de blogs para las asignaturas o la creación de grupos de trabajo o corrección de actividades en la Red. Como dato, Sigalés aseguró que menos del 14% de los profesores utiliza las TIC para innovar en aspectos docentes u organizativos. En consecuencia, según el profesor, la mayoría de los alumnos aún no se aprovecha de aquellos usos de las TIC que mejor le podrían ayudar en su proceso de aprendizaje.
Pérez concluyó que es necesario un cambio en el modelo y quizás, revisar el concepto de "hora lectiva" (de 50 o 60 minutos) para adaptarlas a la situación nueva que no puede medir los tiempos de la misma manera.
FONT ORIGINAL
8 de novembre del 2009
POWER POINT
A la darrera classe de Gestió de la informació i TIC, vam poder conèixer una mica més el programa Microsoft Powerpoint. Veure els seus avantatges i els seus desavantatges.
Microsoft PowerPoint és un programa per fer i editar presentacions amb textos esquematitzats, fàcils d'entendre, animacions d'imatges i de textos...
Aquestes presentacions estan formades per diferents diapositives que són bàsicament, l'eix central d'un Power Point. En cada una d'elles col·loquem els objectes que volem presentar (videos, imatges...).
Sempre que fem una presentació de Power point, cal no distreure l'atenció de l'altra persona. Han de ser simples.
Alguns dels avantatges d'utilitzar el Power point poden ser:
- Més facilitat per prendre apunts
- Permet incorporar imatges, so, videos...
- Permet crear esquemes
Però també hi han diferents desavantatges:
- Han de ser simples, ès a dir, no s'ha de ficar massa informació en les
diapositives.
- L'orador nomès llegeix la informació que hi ha a les dispositives, i
no explica ni relata.
- El fet de que la classe hagi d'estar amb molt poca llum, per poder
visualitzar el Powerpoint millor, pot crear el cansament dels alumnes.
4 de novembre del 2009
**RETRAT**
Vaig observar a tots els alumnes de la meva classe, i vaig decidir que hi havia una persona que em cridava bastant l’atenció.
Ès una noia que pel meu gust, ès tranquila, alegre. Tambè pot ser que mostri una mirada tímida, penetrant i alhora misteriosa. Transmeteix seguretat i sembla que té les idees molt clares.
Sembla coqueta i que li agrada cuidar-se.
He parlat escases vegades amb ella, però sembla una noia interessant.
Físicament, destacaria el seu cabell llarg, llis i oscur. Tambè el seu somriure.
M’agrada la seva forma de vestir i el seu estil.
Podreu averiguar qui ès?