20 de desembre del 2009
Cloenda del meu bloc. Fi de semestre
- Descripció i elaboració del projecte JClic. M'ha semblat un programa molt interessant, i penso que serà un dels que més utilitzaré en un futur com a educadora. El poder crear les meves pròpies activitats, amb tota mena de llibertat i amb un programa tan fàcil i senzill d'utilitzar com el Jclic. Estic molt contenta d'haver après a utilitzar aquest programa. Al principi va costar una mica d'elaborar, però al fi i a la cap, el resultat va ser molt bo.
- Windows Movie Maker. Mai m'hauria imaginat que poguès fer un video amb tanta facilitat. Em va semblar des de el principi un programa molt fàcil i senzill. A més crec que pots aprofitar tots aquells videos que facis, per a qualsevol situació i que sempre et pot ajudar (com a regal, feina, presentacions...)
Així doncs, em despedeixo amb una forta abraçada.
Sigueu feliços i molta sort en el vostre camí
Exposició
Aquest és ell resultat del power point sobre la nostra exposició. Tracta sobre l'estimulació sensorial Esperem que us agradi.
16 de desembre del 2009
El pare heroi
Avui a la classe d'Educació física hem vist un video que personalment m'ha emocionat molt. Simplement, no hi ha paraules per expressar tot allò que he vist durant els minuts del video. ès una història que s'ha de veure per creure-la.
L'equip HOYT són un pare i un fill de Massachusetts, els quals competeixen des de molt de temps en curses d'atletisme, natació, ciclisme, etc. Rick, el fill, té una discapacitat la qual provoca unes limitacions al seu cos. Des de que va nèixer els metges no donàven esperançes, i asseguràven que Rick, es quedaria vegetal per sempre. Els seus pares van lluitar per ell i van decidir cuidar-lo com qualsevol altre nen. Amb el pas dels anys, va anar superant les seves discapacitats i va poder anar a l'escola i a l'universitat. A l'escola va ser on van còrrer per primera vegada,juntament amb el seu pare, ja que per a Rick participar en aquella cursa significava sentir-se alliberat de la seva discapacitat. A partir d'aquest moment,va aparèixer l'equip Hoyt. Pare i fill van començar a participar en tot tipus de curses, carreres, maratons, triatlons...
Amb aquest cas, aquesta familia ha fet creure a tot el mon, que tot ès posible.
********TU POTS********
3 de desembre del 2009
ELS PETITS MUSICS JCLIC
El tema central del nostre projecte és la música, per aquest motiu l'hem titulat Els petits músics.
Hem triat aquest tema perquè pensem que és una forma lúdica i divertida de que els infants aprenguin objectius i contiguts sobre la música i els instruments que la composen. A més la música és una àrea que desenvolupen durant tota l'etapa infantil i que s'utilitza molt com a recurs d'aprenentatge.
Els objectius principals que pretenem que obtinguin els infants amb el nostre projecte, són els següents:
- Fer ús de la música com a eina i mitjà per potenciar les capacitats que tota persona té però que cal exercitar per tal que creixin i es desenvolupin.
- Adquirir la disciplina personal necessària per vèncer dificultats de qualsevol tipus (vocals, motrius, de concentració, d'acceptació d'altres ritmes...).
- Descobrir i compartir vivències a través de fer i escoltar a travès del nostre projecte.
- Escoltar activament la música, introduïnt-se en el seu llenguatge.
Les activitats que hem creat van dirigides principalment a tot el cicle d'educació infantil, des de els tres fins els sis anys, ja que és una ètapa en la qual són capaços d'absorvir i complir, amb més facilitat, tots els objectius pactats.
Esperem que us agradi i que us sigui útil per a fer feines amb els més petits, com a futurs mestres d'educació infantil.
El nostre projecte el podreu veure a Els petits músics.
Berta Hinojosa
Laura Ichart
SETMANA BLANCA
El power point s'ha penjat amb l'slideshare. L'Slideshare és un espai gratuït on els usuaris poden penjar presentacions de Power Point o Oppen Office, les quals queden gravades en format Flash, per poder visualitzar-ho penjades a la red, sense necesitat de enmagatzemar res a cap tipus de memoria (Pen-drive, memoria PC...)
Aquest document el tindrem disponible sempre que volguem nomès clikant a la direcció web pública. Tambè la podem compartir i posar comentaris.
Per penjar un power point a l'slideshare cal crear-se un compte.
Fins la propera!
24 de novembre del 2009
Educació i vida quotidiana
El llibre que hem llegit per seminari, "Educació i vida quotidiana", de l’autora Eulalia Bosch, està compost per 28 assajos, en els quals s’expliquen histories reals amb una reflexió personal al final de cada un d’ells. Les histories son breus i viscudes per l’autora o coneguts d’ella mateixa, i els protagonistes son infants i adolescents. Tots els fets que apareixen en el llibre, es podrien donar en la nostra vida quotidiana com indica el títol.
L’autora pretèn ensenyar als lectors, les diferents formes d’educar a un infant o adolescent que hi han i qui està involucrat en aquest procès d’aprenentatge i sobretot, de quina manera ho fa (ja sigui per part de la familia o escola).
Personalment, m'ha resultat un llibre molt interessant, i segur que en puc treure profit de les experiències que he llegit. I com diu l'autora, és ben cert, que l'educació ès recíproca.
“Si quieres aprender, enseña” Cicerón
Windows Movie Maker
Bona tarda!
A continuació us presento el meu video casolà amb imatges i so. Amb els coneixements adquirits fins ara a la classe de TIC, de l'Audacity i la publicació d'arxius multimedia, he fet un video on he gravat un poema de la tardor, amb música de fons i imatges relacionades amb el text. Per fer el video cal utilitzar el programa Windows Movie Maker.
- El primer pas és importar les imatges i l'audio o música que vols fer sonar de fons i arrosegar-les a la part de sota. Per fer el video més interessant, cal donar-li efectes clikant a "Ver efecto video" i arrosegar els efectes escollits tambè a la part de sota.Tenim tota una galeria d'efectes que podem aplicar a les nostres fotos.
- Tambè podem fer més agradable el pas d'una fotografía a una altra amb les transicions, tambè amb efectes. Clik a "Ver transiciones videos"
- Per col·locar la música caldrà mostrar totes les col·leccions i arrossegar-la tambè a la part inferior d'audio. (Clikant a sobre amb el botó dret trobarem opcions tambè per editar)
- Per guardar el projecte, caldra clikar a " Guardar proyecto como" amb format MSWMM.
Si ja em acabat la presentació i el volem donar per finalitzat, clikarem a "Guardar en el equipo" i "Siguiente"
Espero que els meus pasos hagin sigut útils.
Fins la pròxima!
11 de novembre del 2009
Noticia el país
Los profesores conocen las nuevas tecnologías pero no saben aplicarlas en la escuela
El proyecto Escuela 2.0 que prepara el Gobierno y que prevé digitalizar las aulas de los alumnos a partir de 5º de Primaria está dando mucho que hablar, sobre todo por la incertidumbre de si este año habrá ordenadores para todos los niños de 5º, como prometió el Gobierno. Parece difícil, pero no es esto lo que más preocupa a los profesores, los encargados de dar forma a este proyecto. Ellos tienen otra petición: formación. La semana pasada, la Asociación Nacional de Editores de Libros y Material de Enseñanza (ANELE) realizó unas jornadas para valorar los impactos de la digitalización de las aulas.
Una de las conclusiones fue que la formación adecuada de los profesores es condición indispensable para la evolución del plan, que por supuesto debe ir acompañada de equipamientos y acceso a la Red. Antonio Pérez Sanz, director del Instituto Tecnológico Educativo (ITE), dependiente del Ministerio de Educación, afirmó que, pese a que el 60% de los profesores usan las Tecnologías de la Información y la Comunicación (TIC) en sus clases, uno de cada tres reconoce que no sabe usarlas desde una perspectiva docente.
Pérez defendió la existencia de cursos de formación: "Alrededor de 14.000 se han apuntado a las últimas ofertas". Eduardo Picón, miembro del grupo de psicología de la Universidad de Santiago de Compostela, afirmó que las demandas del profesorado, según un estudio realizado para ANELE y presentado en mayo pasado, no van hacia la realización de cursos sino hacia un cambio de enfoque. "Percibimos de los profesores sienten que los cambios se hacen a espaldas de ellos, que son quienes más los sufren", dijo Picón.
Carles Sigalés, de la Universidad Oberta de Cataluña (UOC), también resaltó la incapacitación de los docentes (el 58% usa las TIC ocasionalmente o nunca) para realizar actividades escolares específicamente diseñadas para las nuevas tecnologías y para encargar este tipo de trabajos a los alumnos. Por ejemplo, los alumnos usan las TIC para buscar información con la que hacer sus trabajos de clase, y los profesores se apoyan en Internet para buscar información para su exposición; pero aún estamos lejos de la creación de blogs para las asignaturas o la creación de grupos de trabajo o corrección de actividades en la Red. Como dato, Sigalés aseguró que menos del 14% de los profesores utiliza las TIC para innovar en aspectos docentes u organizativos. En consecuencia, según el profesor, la mayoría de los alumnos aún no se aprovecha de aquellos usos de las TIC que mejor le podrían ayudar en su proceso de aprendizaje.
Pérez concluyó que es necesario un cambio en el modelo y quizás, revisar el concepto de "hora lectiva" (de 50 o 60 minutos) para adaptarlas a la situación nueva que no puede medir los tiempos de la misma manera.
FONT ORIGINAL
8 de novembre del 2009
POWER POINT
A la darrera classe de Gestió de la informació i TIC, vam poder conèixer una mica més el programa Microsoft Powerpoint. Veure els seus avantatges i els seus desavantatges.
Microsoft PowerPoint és un programa per fer i editar presentacions amb textos esquematitzats, fàcils d'entendre, animacions d'imatges i de textos...
Aquestes presentacions estan formades per diferents diapositives que són bàsicament, l'eix central d'un Power Point. En cada una d'elles col·loquem els objectes que volem presentar (videos, imatges...).
Sempre que fem una presentació de Power point, cal no distreure l'atenció de l'altra persona. Han de ser simples.
Alguns dels avantatges d'utilitzar el Power point poden ser:
- Més facilitat per prendre apunts
- Permet incorporar imatges, so, videos...
- Permet crear esquemes
Però també hi han diferents desavantatges:
- Han de ser simples, ès a dir, no s'ha de ficar massa informació en les
diapositives.
- L'orador nomès llegeix la informació que hi ha a les dispositives, i
no explica ni relata.
- El fet de que la classe hagi d'estar amb molt poca llum, per poder
visualitzar el Powerpoint millor, pot crear el cansament dels alumnes.
4 de novembre del 2009
**RETRAT**
Vaig observar a tots els alumnes de la meva classe, i vaig decidir que hi havia una persona que em cridava bastant l’atenció.
Ès una noia que pel meu gust, ès tranquila, alegre. Tambè pot ser que mostri una mirada tímida, penetrant i alhora misteriosa. Transmeteix seguretat i sembla que té les idees molt clares.
Sembla coqueta i que li agrada cuidar-se.
He parlat escases vegades amb ella, però sembla una noia interessant.
Físicament, destacaria el seu cabell llarg, llis i oscur. Tambè el seu somriure.
M’agrada la seva forma de vestir i el seu estil.
Podreu averiguar qui ès?
29 d’octubre del 2009
GIMP Activitat 2: Retallar i editar la imatge
La meva imatge real ha sigut aquesta:
1) Desprès d'haver escollit la imatge per a retallar, hem obert la "Caixa d'eines" on trobem diferents opcions per fer coses amb la fotografia. Hem clikat a l' "Eina de selecció", per tal de seleccionar la part de la imatge que voliem retallar. A continuació hem clikat a "Imatge" i "Retallar selecció".
Cal tornar a modificar el tamany de la imatge de nou, per què te molts píxels. Per tant, tornem a modificar la grandària i la guardem com a:
FOTO 1
2) El següent pas ha consistit en editar la nostra fotografia canviant colors, la saturació (tonalitats i lluminositat), blanc i negre... i hem pogut utilitzar tambè diferents filtres. Nosaltres mateixos hem anat experimentant.
Jo, per exemple, he anat provant colors, tonalitats, diferents filtres, he posteritzat... i el meu resultat ha sigut el següent:
FOTO 2
3) Finalment, hem retallat una part de la imatge que nosaltres hem seleccionat. Hem clikat a la "Caixa d'eines" i al llaç, ès a dir, l'"Eina de selecció lliure". Desprès de seleccionar la part que volem retallar, hem clikat a "Imatge" i "Retallar la selecció". A partir d'aquest moment podies editar la teva fotografia tantes vegades com creguèssis convenient, posant de fons tots aquells efectes que fossin del teu gust. La meva imatge final ha sigut aquesta:
FOTO 3
GIMP Activitat 1: Escalar la imatge
Els pasos han sigut els següents:
- Clikar a "Archivo" i "Abrir" per escogir la fotografia que vols modificar
- Clikar a "Imatge" i "Escalar imatge"
- A partir d'aquí cal modificar l'amplada de la imatge i posar 350 píxels (hem de garantir que l'icona amb forma de cadena que surt al cosat, estigui lligada).Quan posem 350 píxels a l'amplada de la imatge, tambè es modificarà l'altura. Un cop fet això, clikar el botó "Escala".
Exemple de fotografia:
- Mida real:
Amplada - 3072
Altura - 2304
- Mida a escala:
Amplada - 350
Altura - 263
GIMP
GIMP és un programa de software lliure, que serveix per editar imatges digitals, tan dibuixos com fotografies.
A la classe d'avui hem après a utilitzar aquest programa a partir de dues activitats, on hem treballat cuatre aspectes importants:
- Modificar la grandària dels píxels (escalar), per tal de poder penjar-la a la columna del nostre bloc, amb una resolució de 350 píxels d'amplada.
- Retallar una fotografia
- Aplicar a una fotografia efectes especials com modificar el contrast, la saturació, posar-la en blanc i negre...
- Retallar la imatge retallant la part seleccionada i posant de fons allò que cadascú creiès convenient.
Nota: Per guardar la imatge cal guardar-la com arxiu "jpg"
25 d’octubre del 2009
El racó de la música
I què és una blocosfera? És podria definir com un conjunt de blocs o comunitat d'un grup de blocs, que tenen relacions entre si, tant els blocs com entre els blocaires i que parlen sobre un mateix tema o similar. Aquests blocs tambè es poden connectar entre sí a través de comentaris que els usuaris deixen en altres blocs. A Parti d'aquí podem incloïr un altre concepte: mem, que és quan en ocasions, quan l'autor d'un bloc està interessat en encetar una reflexió conjunta amb altres educadors sobre una situació o un tema concret pot fer una reflexió inicial i convidar a altres blocaires a pensar-hi sobre el tema.
El nostre grup em decidir crear el nostre propi blog dedicat a la música en l'educació infantil, d'aquí el seu títol "El racó de la música". Hem pensat que seria un bon tema a tractar ja que aquest recurs s'utilitza molt per a que els nens puguin aprendre d'una manera més dinàmica. Tambè crec que la música ès un mitjà d'expressió molt bó de sentiments.
Així doncs, hem decidit proposar-vos diferents recursos per treballar la música a l'educació infantil.
Per veure el nostre bloc clikeu aquí
21 d’octubre del 2009
Què és la cultura lliure?
La cultura lliure és tota aquella creació i el moviment que la promou, que advoca per l'elaboració i difusió de cultura d'acord amb uns principis de llibertat equiparables als del programari lliure. El programari lliure és tot allò que pot ser utilitzat, estudiat o modificat sense restriccions, i que pot ser copiat o modificat sense cap o gaires restriccions per garantir el futur dels destinataris i els seus drets.
Un exemple de cultura lliure seria el Wikipedia.
En quant a l'activitat que es planteja, s'exposen 4 situacions que es succeeixen a les escoles del nostre país. Decidim quina és la correcta i la que s'apropa a la filosofia de la cultura lliure:
A- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.
Aquesta situació la veig completamente incorrecta. Nomès cal dir una cosa, en cap moment segueix la cultura lliure, ja que el professor d'entrada, no deixa cap mena de llibertat als alumnes per a que portin les deportives que ells vulguin. Han de ser les Nike.Jordan per poder fer les pràctiques. Ho veig com una obligació sense cap sentit. Qualsevol sabatilla deportiva és bona per fer Educació física, a més implica molta publicitat.
B- Estem a classe fent un projecte de col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.
Crec que tampoc segueix la cultura lliure. El mestre, com en el cas anterior, "obliga" d'una manera a utilitzar un programa.
C- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.
Aquesta situació per a mi tambè és incorrecte. S'obliga a que els alumnes treballin exactament amb la versió 2007 de Power Point. I si algun alumne no té exactament aquestà versió, no pot fer el treball que s'està demanant?
D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"
Aquesta és la situació que veig més adecuada i que s'apropa més a la filosofia de cultura lliure. La frase "agafeu les postals que volgueu" ja implica tota llibertat. L'alumne pot escollir aquella postal que més li agradi o cregui més convenient per portar-la als seus pares, i sense cap mena de restricció.
Ara us toca a vosaltres, opinar. Quina és la opció correcta?
15 d’octubre del 2009
Audacity
avui explicaré allò que vam fer a la classe de TIC del dia 8 d’octubre.
Vam aprendre a utilizar el programa “Audacity”. Personalment, mai havia sentit parlar d’aquest programa.
L’Audacity és un programa informàtic que serveix per editar, gravar i modificar arxius d'audio, ès a dir, sons. Té diferents utilitats, així com: crear un programa de radio a l’escola per a que els infants puguin ser els protagonistes o parlar amb música de fons. Amb aquest programa pots gravar el teu propi so o pel contrari, importar arxius.
- A continuació us presento els passos a seguir per gravar veus i sons:
Per gravar, clika al botó amb un cercle vermell (pausa) i si pel contrari, vols parar la gravació, clika al botó de color groc (stop).
Per modificar els sons i les veus, si es sent molt fluix, has de seleccionar el so i clikar "Efecto". A continuació clika “Amplificar"
Per a comprimir el so, clika a la finestra "Arxiu" i desprès “exportar como Wab"
Si vols donar més intensitat a la teva gravació, pots optar per posar un fons de música clikant a la finestra “Projecte” i desprès “Importar audio”
Si t’has equivocat o vols retallar parts de la gravació, ho pots fer clikant l’eina de selecció, seleccionant la part que vols eliminar i clikant el botó “Retallar”
Per fer una gravació de veus una darrera l'altra fer clik a "Eina de trasllat en el temps"
Nota: s'ha de rebaixar el volum de la música per a que s'escoltin les veus.
Per escoltar el nostre arxiu d'audio clikeu aqui
Per concloure, m'agradaria dir que l'Audacity m'ha semblat un programa molt útil i de fàcil ús. Vaig pensar que allò que farè primer quan tingui temps (i aprofitant que ja sé utilitzar-lo), serà gravar un conte amb música de fons.
Una abraçada i fins la pròxima!
1 d’octubre del 2009
Bloc de notes de google i Delicious, per quin us decanteu?
El bloc de notes de Google et permet guardar les direccions web o fragments de text que siguin del teu interès i que vulguis veure més endavant en la xarxa. Així doncs, està a disposició teva, en tot moment.Tambè et permet fer anotacions.
El Delicious es força semblant al bloc de notes, però amb anglès. Tambè permet pujar adreçes d'internet, que es poden compartir amb altres usuaris.
Personalment, crec que ulilitzaria més el bloc de notes, possiblement per l'idioma i la seva senzillesa, tot i que el Delicious m'ha resultat força interessant i molt més complet. Pots trobar pàgines interessants i sobre l'àmbit que desitgis, així com música o educació.
Així doncs, vosaltres que preferiu nois: Bloc de notes google o Delicious?
22 de setembre del 2009
Ordinadors portàtils a les escoles?
Per començar, crec que és important l'ús de les TIC a les aules d'educació infantil. L'alumne usarà l'ordinador com una nova eina d'experimentació, investigació, manipulació... però tambè el mestre adquirirà un nou paper, ja que tindrà que tenir uns certs coneixements força adequats sobre la red i les seves possibilitats i com utilitzar-la a l'aula, ensenyant als seus alumnes els seus convenients i inconvenients.
Podem dir, que actualment els nens/es del nostre pais conviuen diariament amb tot tipus de tecnologies i pot ser, l'ús d'aquest, potenciaria l'experimentació i manipulació o tambè la estimulació i els ajudaria en un futur.
Per una altra banda, caldria remarcar, l'importància de les despesses econòmiques que això supondria per a cada familia.
Què hi penseu vosaltres?
Clikeu aquí
Els tres porquets
17 de setembre del 2009
PRESENTACIÓ
Primer de tot, em presentaré. Em dic Laura, tinc 20 anys i visc a l'Hospitalet.
Aquest és el meu primer bloc i espero que sigui una bona experiència per a mi i per a tot aquell que visiti la meva pàgina.
Actualment, treballo en una llar d'infants amb lactants. El meu horari de feina és molt just i vaig una mica atabalada per poder arrivar a l'hora a les nostres classes, però suposo que tot es tracta d'una bona organització.
Espero poder compartir bons moments amb tothom en aquesta nova etapa.
Ens veiem aviat
Adeu!